Een nieuwe propositie voor deelmobiliteit

lees verder
Baan Twente | van bezig naar gebruik

sectoren

Automotive

diensten

Visuele identiteit
,
Merkstrategie
,
Service design
,

<p class="rich-text-label">uitdaging</p>

van bezit naar gebruik

Onze mobiliteitsbehoefte verandert en de behoefte aan flexibiliteit en duurzaamheid groeit. Want terwijl 95% van de tijd auto's stil staan en veel automobilisten nog geen 70km per dag rijden, wordt het wel steeds drukker op de weg. Drukte op de weg betekent niet alleen meer files, maar ook meer luchtvervuiling. Van alle fijnstof en co2 in de lucht wordt namelijk 52% veroorzaakt door auto's (De Monitor, 2018).

In een samenleving waar we inmiddels te maken hebben met een stikstofprobleem, groeit de aandacht voor duurzame alternatieven. Nu de kosten van autobezit toenemen en zakelijke lease minder aantrekkelijk wordt, nemen carsharing mogelijkheden een vogelvlucht. Zo is het aantal deelauto's in 2019 alleen al met 10.000 toegenomen (CROW-KpVV, 2019).

Mobility Plus iconen vervoersobjecten

<p class="rich-text-label">kans</p>

Van autoretailer naar duurzame mobiliteitprovider

De verschuiving van de behoefte in de markt van bezit naar gebruik heeft grote gevolgen voor de autobranche. Het heeft consequenties voor de organisatie, de werkplaats en ook het businessmodel. Hoe ga je als bedrijf met deze verschuivingen om? Wat zijn de kansen en welke consequenties hebben de veranderingen in de markt op een autoretailer? Baan Twente vroeg INC om mee te denken over de ontwikkelingen in de markt en de toekomst van de mobiliteitssector. Samen met Baan Twente werkten we aan een toekomstbestendig concept dat inspeelt op de veranderende behoefte in de markt.

<div class="rich-text-divider"></div>

<p class="rich-text-label">resultaat</p>

Mobility++

Om organisaties te helpen verduurzamen, kosten te reduceren en flexibeler te worden, is er een MaaS (Mobility as a Service) concept ontwikkeld binnen het bestaande aanbod van Baan Twente. Het MaaS concept genaamd Mobility++ is een oplossing voor de klanten van Baan Twente. De ++ tekens staan voor de toegenomen toegankelijkheid voor medewerkers en de besparingen die het bedrijven oplevert.

Het ontwikkelde Mobility++ concept biedt zakelijke klanten van Baan Twente de mogelijkheid om alles rondom mobiliteit op een duurzame en kostentechnisch interessante wijze te regelen vanuit een vast bedrag per maand of een mobiliteitsbudget. De mobiliteitsbehoefte is van elke organisatie anders en vraagt om maatwerk. Daarom zitten er in het Mobility++ aanbod alle middelen en tools die nodig zijn voor effectieve mobiliteit zoals (e)bikes, (e)cars en openbaar vervoer waarbij praktische zaken als onderhoud en schoonmaak uit handen wordt genomen. Met deze dienst is Baan Twente voorbereidt op de toekomst en kunnen ze hun klanten blijven bieden wat op welk moment dan ook essentieel is op het gebied van mobiliteit.

INC - Baan Twente
INC - Baan Twente

sectoren

Automotive

diensten

Visuele identiteit
,
Merkstrategie
,
Service design
,

Waarmee kunnen we jullie helpen?

We horen graag wat jullie uitdaging is. Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 053 303 3079.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

uitgelichte cases

alle cases
Aqqo

De digitale deur ontgrendeld voor Aqqo verhuursoftware

bekijk deze case
Dijkhuis

Van traditioneel bouwbedrijf naar bouwbiologische aannemer

bekijk deze case
Dokter Koel

Een nieuw merk voor de leukste webshop in bedrijfskoelingen

bekijk deze case

Lees meer

No items found.
No items found.