Een vernieuwd merk om de cultuur van een tech bedrijf te laten groeien

lees verder
INC - Cube

sectoren

diensten

No items found.

Cube: een ecosysteem voor nieuwsgierigheid

Brandcube is een digitaal bedrijf dat in korte tijd gegroeid naar meer dan 30 designers en developers werkend voor klanten zoals Pure Energie, Bouwinvest, Spotta en Quality Welness Resorts. Van design tot development, maar géén marketing en branding. Te vaak kreeg Brandcube de vraag of branding een onderdeel was van de dienstverlening. Niet gek natuurlijk, als je naar de naam kijkt: Brandcube. Dit was één van de aanleidingen om samen met ons na te denken over een nieuwe positionering dat mee kan groeien met de ambities van het bedrijf.

INC - Cube

Are & D

Om de basis voor een toekomstbestendige positionering te creëren hebben we door middel van interviews en strategie sessies de kansen en mogelijkheden geïnventariseerd. Dit resulteerde in het model: Are & D.

Are staat voor het ‘zijn’ waarin de missie en kernwaarden besloten zijn:

“Een ecosysteem creëren waarin mensen en organisaties voorop kunnen lopen en succesvol kunnen zijn in de digitale economie.”

D staat voor Design en Development. Are & D is vooral een manier van werken waarin jong talent kan experimenteren en samen met klanten actief op onderzoek uit kan gaan om nieuwe mogelijkheden te creëren. Een digitale R&D afdeling als manier van werken.

De 'Are & D' werkwijze is opgedeeld in drietal 'ruimtes' of 'cubes' waarin talent ontwikkeld wordt, geëxperimenteerd wordt met nieuwe ideeën en gewerkt wordt aan digitale producten die rendabel zijn voor klanten.

INC - Cube

Welcome to Cube. Welcome to digital.

Samen met het team van designers hebben we vervolgens kritisch gekeken naar een nieuwe naam die herkenbaar en simpel moest zijn. En belangrijk: de associatie met branding en marketing wegneemt. Het resultaat: Cube.

Met de naam als uitgangspunt hebben we samen met het ontwerpteam van Cube middels een aantal design workshops een gedeelde ontwerp visie ontwikkeld.

"De vierkante punt in onze visuele identiteit is een ‘Cube’. Deze Cube is subtiel verwerkt in de laatste letter van ons logo en leent haar vorm aan de digitale pixel. Daarnaast is het een verbindingsteken in de code, waarmee je een eigenschap een een object toekent."

Vanuit de ontwerp visie hebben we Cube geadviseerd en ondersteunt bij de verdere uitwerkingen die uiteindelijk samengevoegd zijn tot de nieuwe visuele identiteit van Cube.

INC - Cube
INC - Cube

sectoren

diensten

No items found.

Waarmee kunnen we jullie helpen?

We horen graag wat jullie uitdaging is. Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 053 303 3079.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

uitgelichte cases

alle cases
Aqqo

De digitale deur ontgrendeld voor Aqqo verhuursoftware

bekijk deze case
Dijkhuis

Van traditioneel bouwbedrijf naar bouwbiologische aannemer

bekijk deze case
Dokter Koel

Een nieuw merk voor de leukste webshop in bedrijfskoelingen

bekijk deze case

Lees meer

No items found.
No items found.