Een herpositionering met planten als groene probleemoplossers

lees verder
Medewerkers van Planting Power installeren een plantenwand

sectoren

diensten

No items found.

Planting Power: van verhuur van planten naar planten als groene probleem oplossers

Rent a Plant was er in de begin jaren van het bedrijf voor iedereen die planten of ander groen nodig had voor opvulling of aankleding van bijvoorbeeld een beursstand. Klanten huurden voor een korte periode de planten en Rent a Plant zorgde ervoor dat de planten afgeleverd en opgehaald werden. Vandaar de naam Rent a Plant. Al snel hierna werden er ook planten geleverd aan kantoren waarbij ook onderhoud werd geleverd. Hierbij werd voornamelijk naar de esthetische kant van planten gekeken, terwijl planten ook functioneel kunnen zijn. Onderzoeken over het effect van groen in een ruimte wezen uit dat planten enorm kunnen bijdragen aan een gezonde en prettige werkomgeving. Een betere luchtvochtigheid, meer zuurstof en het creëren van een goede akoestiek.

"Onderzoeken over het effect van groen in een ruimte wezen uit dat planten enorm kunnen bijdragen aan een gezonde en prettige werkomgeving."

Rent a Plant zag dit als kans om hun business model en positionering onder de loep te nemen. Om hun ideeën uit te werken en de kansen die ze zagen vorm te geven, vroeg Rent a Plant aan INC om mee te denken en hen te helpen op weg naar een nieuw business model.

INC - Planting Power

planten op een hoger niveau

Door research en diverse strategie sessies bleek dat het nieuwe business model zou gaan draaien rondom de functionele eigenschappen van planten. Dit had als gevolg dat het verkoopgesprek bij de klant op een ander niveau gevoerd moest worden. Waar het verkoopgesprek eerst vooral ging over een mooi plantje in een potje ging het nu over een oplossingen voor probleem op kantoor zoals geluidsoverlast, droge ogen of ventilatie.

In deze fase is onderzocht wat er nodig is om klanten te overtuigen van de functionele kracht van planten. De overtuiging zit in het laten zien van de positieve voordelen van een plant en dit inzichtelijk te maken door middel van het effect van planten. Als het gaat om demping van geluid, extra zuurstof in een ruimte en het terugdringen van ziekteverzuim, dan kiezen bedrijven vaak voor oplossingen zoals grote geluidspanelen, dure airco’s of het plaatsen van een nieuw lucht doorstroom systeem. En dit terwijl een plantenwand een veel natuurlijkere oplossing is en vele andere voordelen met zich meebrengt.

Door gebruik te maken van meetapparatuur werden deze voordelen inzichtelijk. Iedere plant heeft zijn eigen waarde en er kan eenvoudig berekend worden wat er nodig is om de huidige situatie te verbeteren. Dit vormde de basis om de kracht van planten in kantoren te tonen.

"Wij hebben onderzocht wat er nodig was om klanten te overtuigen van de functionele kracht van planten."
INC - Planting Power

van Rent a Plant naar Planting Power

Een bijna logisch gevolg was dat de naam van het bedrijf de lading niet meer dekte en niet meer paste bij de nieuwe propositie. Hoewel de naam Rent a Plant voor veel leads op Google zorgde, was er de wens om toch op zoek te gaan naar een meer passende naam. Hierbij hebben we een schaalbare merkstrategie ontwikkeld die uiteindelijk toe werkte naar een nieuwe naam: Planting Power. Om de verandering organisch te laten verlopen is er gekozen om Planting Power eerst als slogan onder Rent a Plant te gebruiken om iedereen aan de nieuwe communicatie te laten wennen. De visuele identiteit is zo ontworpen dat het meebeweegt met het tempo van de verandering van Rent a Plant naar Planting Power.

Inmiddels is Planting Power een gevestigd merk als groene probleemoplosser. Onder deze naam voorzien ze vele bedrijfsruimtes van planten en plantenwanden die actief mee werken aan betere kantoren.

INC - Planting Power

planten als probleemoplosser voor de werkomgeving

Met de nieuwe propositie veranderde Planting Power van een reguliere plantenverkoper naar een groene probleemoplosser. Door de kracht van de planten te gebruiken als ware oplossing voor binnenproblemen evolueerde de vraag van de klant. De planten zijn de oplossing geworden om een gezonde werkomgeving te creëren bij de klant. Deze nieuwe weg is ook geïmplementeerd in de visuele uiting van het volledige merk, waarbij de kracht en de toegevoegde waarde van de planten centraal staan.

“Effectieve creativiteit, zo zou ik het willen noemen. Het team van INC is in staat door goed te luisteren een creatieve strategie op te stellen om de klant verder te helpen naar een nieuwe fase. Met gevoel voor tijdgeest zetten ze een goed doordacht plaatje neer waar we mee verder kunnen.” - Johan Reuvers, Planting Power

sectoren

diensten

No items found.

Waarmee kunnen we jullie helpen?

We horen graag wat jullie uitdaging is. Neem contact op via het contactformulier of bel ons op 053 303 3079.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

uitgelichte cases

alle cases
Aqqo

De digitale deur ontgrendeld voor Aqqo verhuursoftware

bekijk deze case
Dijkhuis

Van traditioneel bouwbedrijf naar bouwbiologische aannemer

bekijk deze case
Dokter Koel

Een nieuw merk voor de leukste webshop in bedrijfskoelingen

bekijk deze case

Lees meer

No items found.
No items found.